Sladkokyselá cibule (cibulka)

112
- reklama -

Suroviny

cibule
Nálev:
4 litry vody
1 litr octa
150 g soli
450-500 g cukru
(možno přidat celý bobkový list
semínka hořčice
celé nové koření apod.)

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme a svaříme nálev.

  2. Cibuli nakrájíme – menší na čtvrtky, větší na silnější půl-čtvrtkolečka – a naskládáme do sklenic.

  3. Zalijeme nálevem, zavíčkujeme a zavaříme (85°C/25 mniut).
    Podáváme jako kyselé okurky.

Poznámka od kuchařky

Kdysi jsme tak zavářeli drobnou cibuli množilku. Pak jsme ji přestali pěstovat, a protože máme křupavou sladkokyselou cibuli moc rádi, zavařuji ji takhle.

Vlevo cibule žlutá, vpravo červená.