
- reklama -
Suroviny
- cibule
- Nálev:
- 4 litry vody
- 1 litr octa
- 150 g soli
- 450-500 g cukru
- (možno přidat celý bobkový list
- semínka hořčice
- celé nové koření apod.)
Postup přípravy receptu
-
Cibuli očistíme a svaříme nálev.
-
Cibuli nakrájíme – menší na čtvrtky, větší na silnější půl-čtvrtkolečka – a naskládáme do sklenic.
-
Zalijeme nálevem, zavíčkujeme a zavaříme (85°C/25 mniut).
Podáváme jako kyselé okurky.
Poznámka od kuchařky
Kdysi jsme tak zavářeli drobnou cibuli množilku. Pak jsme ji přestali pěstovat, a protože máme křupavou sladkokyselou cibuli moc rádi, zavařuji ji takhle.
Vlevo cibule žlutá, vpravo červená.
Kuchařka: cathleen