
- reklama -
Suroviny
- 250 ml mléka (nebo vody)
- 2 žloutky
- 60 g másla (nebo sádla)
- 0,5 lžičky soli
- 300 g polohrubé mouky
- 200 g hladké mouky
- 2 lžíce cukru
- 1/4 čerstvého droždí (nebo 1 lžička instantního)
- povidla
- drobenka
- žloutek
Postup přípravy receptu
-
Suroviny nahážeme do pekárny v pořadí, jak je psané v surovinách a zapneme program těsto.
-
Vykynuté vyválíme na 2 placky, které rozřežeme na výseče. Na nejširší část dáme povidla, a svineme do rohlíčku.
-
Přendáme na plech, necháme kynout ještě 30 – 40 minut, potom potřeme žloutkem a posypeme drobenkou. Pečeme na 200 st. cca 10 – 15 minut.
Poznámka od kuchařky
Výborná snídaně:-)
Kuchařka: BILKOVAI