
Suroviny
- 6 vajec
- 270 g krupicového cukru
- 4 polévkové lžice horké vody
- 240 g polohrubé mouky
- Na náplň:
- 1 kg jablek
- 100 g krupicového cukru
- 2 želé dr. Oetker (červené)
- banánový pudink
- čtvrt až půl litru vody
- 1 plechovak kondenzovaného slazeného mléka (Salko)
- 250 g másla
Postup přípravy receptu
-
Všechna vejce vyšleháme s cukrem a horkou vodou do pěny. Lehce vmícháme prosátou mouku.
-
Hotovou hmotu rozetřeme do pekáčku (s vyšším okrajem) vyloženého pečícím papírem.
-
Pečeme v předehřáté troubě při 200°C asi 12minut.
-
Po upečení necháme korpus vychladnout.
-
Pak s něj opatrně stáhneme papír, na kterém se pekl.
-
ablka oloupeme a zbavíme se jádřinců.
-
Dužinu nakrájíme na kousky, promícháme s cukrem, pudinkem a povaříme a na konec přidáme želé rozmícháné ve vodě. (množství cukru upravíme podle kyselosti jablek.)
-
Salko vložíme v uzavřené plechovce do hrnce s vodou a 2 hodiny vaříme.
-
Pak necháme plechovku vychladnout, otevřeme a se změklým máslem a vyšleháme mléko do pěny.
-
Na piškotový korpus naneseme jablkovou náplň a smetanový krém. Moučník uložíme do chladu ztuhnout.
Poznámka od kuchařky
Zkoušela jsem dát do těsta i prášek do pečiva i tato možnost může být.