Sladké ovocné zapečené mističky

80
- reklama -

Suroviny

300 g čerstvé maliny
100 g čerstvých obřích borůvek
100 g bílá čokoláda
150 g smetana na šlehání
moučkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Čokoládu nalámeme do misky vhodné do mikrovlnky, zalijeme smetanou a chvíli vlníme. Vyndáme a mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Necháme vychladnout. Toto lze samozřejmě udělat i na sporáku, ve vodní lázni.

  2. Do mističek na zapékání rozdělíme ovoce, přičemž dáme pár kousků stranou na ozdobu. Zalijeme smetanovočokoládovou směsí, posypeme moučkovým cukrem a dáme do trouby, pod naplno rozpálený gril. Grilujeme cca 3 minuty, než nám moučkový cukr zkaramelizuje. V této fázi doporučuji misky bedlivě hlídat, jde to celkem rychle.

  3. Před podáváním zdobíme zbylým ovocem.

Poznámka od kuchařky

zdroj: Apetit, mírně upraveno.

Mističky chutnají nejlépe řádně vychlazené. Ovoce netřeba sladit, smetana s čokoládou jsou sladké ažaž.

Rozpis je na dvě kokotky o objemu 300ml.