
Suroviny
- 300 g čerstvé maliny
- 100 g čerstvých obřích borůvek
- 100 g bílá čokoláda
- 150 g smetana na šlehání
- moučkový cukr
Postup přípravy receptu
-
Čokoládu nalámeme do misky vhodné do mikrovlnky, zalijeme smetanou a chvíli vlníme. Vyndáme a mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Necháme vychladnout. Toto lze samozřejmě udělat i na sporáku, ve vodní lázni.
-
Do mističek na zapékání rozdělíme ovoce, přičemž dáme pár kousků stranou na ozdobu. Zalijeme smetanovočokoládovou směsí, posypeme moučkovým cukrem a dáme do trouby, pod naplno rozpálený gril. Grilujeme cca 3 minuty, než nám moučkový cukr zkaramelizuje. V této fázi doporučuji misky bedlivě hlídat, jde to celkem rychle.
-
Před podáváním zdobíme zbylým ovocem.
Poznámka od kuchařky
zdroj: Apetit, mírně upraveno.
Mističky chutnají nejlépe řádně vychlazené. Ovoce netřeba sladit, smetana s čokoládou jsou sladké ažaž.
Rozpis je na dvě kokotky o objemu 300ml.









