
Suroviny
2 porce
- 150 ml kysané smetany
- 150 ml smetany ke šlehání
- 4 lžíce strouhaného kokosu
- 4 lžíce moučkového cukru
- 4 lístky plátkové želatiny
- jahody čerstvé nebo mražené, nebo jakékoli jiné ovoce
- máta nebo meduňka na ozdobu
Postup přípravy receptu
-
Želatinu se 4 lžícemi vody necháme asi 10 minut nabobtnat.
-
Kysanou smetanu smícháme s cukrem, smetanu ke šlehání spolu s kokosovou moučkou přivedeme téměř k varu.
-
Odstavíme, rychle vmícháme nabobtnalou želatinu a smícháme s oslazenou zakysanou smetanou. Ochutnáme, podle potřeby ještě dosladíme.
-
Formičky vypláchneme studenou vodou a naplníme želatinovou směsí.
-
Několik hodin chladíme v lednici, pak nakrájíme na plátky stejně jako mozzarellu do klasického caprese salátu a dozdobíme jahodami s mátou. Protože jsem měla jen jahody mražené (viz poznámka), rozmixovala jsem je s trochou cukru.
Poznámka od kuchařky
Ideální jsou jahody čerstvé, ale než jsem želatina stihla ztuhnout, zmizely z ledničky, proto jsem musela vzít zavděk mraženými…
Formičky: mohou být jakékoli, dobré jsou silikonové. Já je nemám; pomohla jsem si kelímkem od 150 g jogurtu, abych dosáhla tvaru válečku a mohla pak krájet na kolečka nebo půlkolečka.









