Sladké burské oříšky se zmrzlinou

57
- reklama -

Suroviny

100 g nesolených burských oříšků
2 sáčky vanilkového cukru – možno ještě přidat trošku cukru
vanilková zmrzlina

Postup přípravy receptu

  1. Burské oříšky zalijeme vodou, přivedeme k varu, přidáme 2 vanilkové cukry a vaříme zhruba hodinu na velmi mírném ohni. Pokud bychom chtěli oříšky více sladké, tak ještě přidáme malinko cukru. Hlídáme, aby se nám neodpařila voda, musíme podle potřeby dolévat.


    Zobrazit celý recept

  2. Po hodině by měly být oříšky sladké a měkké, jinak ještě dál vaříme. Oříšky se šťávou necháme vychladnout, dáme do dobře uzavíratelné nádobky a skladujeme v lednici.

  3. Použijeme na zmrzlinu a jiné podobné poháry. Dělala jsem poprvé a určitě ne naposledy.

Poznámka od kuchařky

Zdroj receptu: Čínská kuchyně po evropsku.