- reklama -
Suroviny
cca 20 ks
- Na náplň:
- 2 žloutky (uvařené natvrdo)
- 60 g másla
- 70 g moučkového cukru
- 1 lžíce rumu
- Na těsto:
- 100 g vlašských ořechů (mletých)
- 100 g hořké čokolády (nastrouhané)
- 100 g moučkového cukru
- 15 g másla (nebo 1 bílek)
- 1 – 2 lžíce rumu
- kakao (na obalení)
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na náplň vymíchat do pěny a vytvarovat kuličky, lepší je dát hmotu ztuhnout (do mrazáku) pak pomocí lžičky udělat hromádky, dát na tácek a znovu do mrazáku.
-
Těsto: Do rendlíku nasypte ořechy a nechte je trochu prohřát. Přidejte ostatní přísady a zpracujte.
-
Po vychladnutí odeberte kousek, udělejte placičku a do ní zabalte žlutou hmotu. Obalte v kakau (já jsem si podsypávala desku kakaem a taky ruce kakaem, jinak se to hodně lepí, ale výsledek stojí za to).
Poznámka od kuchařky
dobrá rada – nasypat kakao do hlubší misky,vkládat kuličky a krouživým pohybem misky se kuličky rovnoměrně samy obalí
časopis apettit 12/06
Kuchařka: simko.jit