
- reklama -
Suroviny
8 porcí
- 500 g hladké mouky
- 100 g polohrubé mouky
- 1 lžíce cukru
- 30 g kvasnic
- 3 žloutky
- 50 g rozpuštěného másla (Hera)
- 4 lžíce rumu
- špetku soli
- 300 ml teplého mléka
- povidla
- Nebo ořechová naplň:
- 100 g ořechů
- 50 g cukru
- 1 lžíce rumu
- olej na smažení
- vanilkový cukr
Postup přípravy receptu
-
Lžíci cukru, trochu teplého mléka a kvasnice necháme vzejít.
-
Kvásek smícháme s moukou, přidáme sůl a ostatní suroviny. Důkladně vypracujeme, necháme 1 hodinu kynout.
-
Těsto vyválíme a vykrájíme obdélníčky. Doprostřed dáme lžičku povidel(ořechy), zabalíme a necháme chvíli vzejít.
-
Smažíme v rozpáleném oleji. Horké pokládáme na ubrousek. Posypeme vanilkovým cukrem.
Poznámka od kuchařky
Chutnají nám teplé i studené. Tady i na Svaté Heleně.
Teď jsem je dopekla. Dobrou chuť.
Kuchařka: Betina