
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 velká jablka
- 100 g cukru krupice
- 1 starší bageta
- 80 g másla
- 50 g vlašských ořechů
- 2 vejce
- 0,5 L mléka
- moučkový cukr na posypání
Postup přípravy receptu
-
Jablka oloupeme a vyndáme jadřince, rozčtvrtíme a nakrájíme na plátky. Bagetu také nakrájíme na plátky a namažeme máslem.
-
Do vytřeného pekáčku (máslem) pokládáme střídavě pečivo a plátky jablek. Vrstvu jablek posypeme ořechy a cukrem.
-
Cukr vložíme do hrnce na plotně a trochu necháme rozehřát až začne karamelizovat, aby se rychleji rozpustil v mléce.
-
Poté právě mléko přidáme a zahřejeme tak, aby se cukr rozpustil, nevaříme!!!
-
Horké vlijeme do připravené mísy s rozšlehanými vajíčky a metličkou vyšleháme do pěny. Pěnou pokryjeme ingredience v pekáčku a dáme do trouby. Pečeme dozlatova.
Kuchařka: misagl