- reklama -
Suroviny
- 1/3 hrnku oleje
- 1/2 hrnku cukru krupice
- 1/4 hrnku bílého rostlinného jogurtu (domácí nebo např. AlproSoya, Provamel či Sojade)
- 2/3 hrnku mandlového mléka sójového mléka nebo jiného rostlinného nebo ořechového mléka
- 1 lžička vanilkového extraktu (nebo část cukru nahraďte vanilkovým cukrem)
- pár kapek kvalitního mandlového extraktu (asi 1/2 lžičky)
- 1 hrnek a 2 lžíce polohrubé mouky
- 1,5 lžičky prášku do pečiva
- 1/3 lžičky soli
- 1/3 hrnku najemno mletých mandlí
- kvalitní (nejlépe domácí) meruňková marmeláda
- asi 1 hrnek plátků loupaných mandlí na ozdob
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejte na 180°C a formu na muffiny vyložte papírovými košíčky. V misce prošlehejte olej s cukrem, jogurtem, mlékem a extrakty.
-
Přidejte prosátou mouku, prášek do pečiva a sůl. Poté vmíchejte mleté mandle.
-
Košíčky plňte asi do 3/4 objemu, poté doprostřed každého dortíku dejte asi půl lžičky meruňkové marmelády a jemně ji zatlačte do těsta (nemusí být celá potopená).
-
Pečte 24 – 26 minut.
-
Po vyndání z trouby nechte asi 10 minut chladnout ve formě, poté opatrně vyndejte potřete marmeládou (pokud je příliš hustá, smíchejte jí s trochou horké vody) a posypte plátky mandlí.
Poznámka od kuchařky
Mé další recepty najdete na http://www.veganotic.cz
Kuchařka: veganotic