Skvělé buchtičky jako od babičky

53
- reklama -

Suroviny
na cca 20 buchet

1 kostka droždí
400 g hladké mouky – já jsem ji prosila přes sítko
50 g krupicového cukru
200 ml mléka
1 vanilkový cukr
špetka soli
2 žloutky
strouhaná kůra z jednoho citronu
100 g rozpuštěného másla
olej

Postup přípravy receptu

  1. Ze lžíce mouky, droždí, krupicového cukru a teplého mléka připravte kvásek. Až vzejde, spojte ho s ostatními surovinami a uhněťte měkké soudržné těsto.

  2. Nechte ho na teplém místě asi hodinu kynout na dvojnásobný objem. Potom z těsta na pomoučněném válu vyválejte placku silnou asi 1 cm a nakrájejte na čtverečky cca 5×5 cm.

  3. Do pekáče nalijte trošku oleje (podle potřeby dolévejte). Náplň klaďte na připravené čtverce a zabalte je. Buchty pak vyválejte v rozpuštěném tuku a dejte do pekáčku spojem dolů. Nechte ještě asi půl hodiny kynout a potom pečte při 180°C asi 30 minut dozlatova.

  4. TVAROHOVÁ NÁPLŇ: tvaroh smíchám s cukrem, rozinkami a troškou mléka.
    POVIDLOVÁ NÁPLŇ: povidla smíchám s troškou rumu a cca půlkou nastrouhaného perníku.

Poznámka od kuchařky

Recept je z časopisu Apetit, buchty jsou naprosto výýýborné! 😉