- reklama -
Suroviny
- 1 a 1/2 hrnku cukru (krupice)
- 2/3 hrnku oleje
- 1 plechovka (400 gr) kokosového mléka
- 1/4 hrnku mandlového mléka sojového mléka či jiného rostlinného ořechového mléka
- 1/4 hrnku čerstvé citrónové šťávy
- 3 lzice nastrouhané citrónové kůry (ideálně z bio chemicky neošetřených citrónů)
- 2 lžičky vanilkového extraktu (nebo část cukru nahraďte vanilkovým cukrem)
- 3 hrnky polohrubé mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžíce sody bikarbony
- 1 lžička soli
- 1,5 hrnku strouhaného kokosu (výborné aroma a plnou chuť má bio kokos)
- moučkový cukr na posypání
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejte na 180°C a větší formu na bábovku vymažte tukem a vysypte moukou.
-
Ve velké míse smíchejte cukr a citronovou kůru a dobře promněte rukama.
-
Poté přidejte olej, kokosové a mandlové mléko, citrónovou šťávu a vanilkový extrakt.
-
Po dávkách přidávejte směs mouky, prášku do pečiva, sody a soli, po každé dávce dobře zamíchejte.
-
Nakonec vmíchejte sušený kokos.
-
Těsto vlijte do formy a pečte přibližně 1 hodinu (ke konci pečení udělejte text špejlí).
-
Po vyndání z trouby nechte asi 10 minut chladnout ve formě, poté bábovku překlopte na pečící rošt, vyndejte z formy a nechte plně vychladnout.
-
Podávejte pocukrovanou moučkovým cukrem.
Poznámka od kuchařky
Mé další recepty najdete na http://www.veganotic.cz
Kuchařka: veganotic