
- reklama -
Suroviny
- mísa masáků růžovek (Muchomůrka růžovka – Amanita rubescens)
- sádlo
- sůl
- kmín
Postup přípravy receptu
-
Houby očistíme, oloupeme slupku z kloboučků, nakrájíme na plátky.
-
Vyšší plech či pekáček vymažeme sádlem, dáme až 5cm vrstvu masáků, osolíme, okmínujeme a dáme do trouby na 220°C. Houby obsahují hodně vody, takže nejprve pustí vodu a „plavou“, poté se tekutina odpaří a pečeme dozlatova.
-
Ke konci občas lehce promícháme. Houby hodně zmenší objem, takže z plného plechu je nakonec miska této dobroty. Pozor na připálení, zhořkly by.
-
Příloha : čerstvý chléb
Poznámka od kuchařky
Toto jídlo patří k tradici naší houbařské sezóny.
Kuchařka: isindy