Škvarky z masáků (růžovek)

159
- reklama -

Suroviny

mísa masáků růžovek (Muchomůrka růžovka – Amanita rubescens)
sádlo
sůl
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Houby očistíme, oloupeme slupku z kloboučků, nakrájíme na plátky.

  2. Vyšší plech či pekáček vymažeme sádlem, dáme až 5cm vrstvu masáků, osolíme, okmínujeme a dáme do trouby na 220°C. Houby obsahují hodně vody, takže nejprve pustí vodu a „plavou“, poté se tekutina odpaří a pečeme dozlatova.

  3. Ke konci občas lehce promícháme. Houby hodně zmenší objem, takže z plného plechu je nakonec miska této dobroty. Pozor na připálení, zhořkly by.

  4. Příloha : čerstvý chléb

Poznámka od kuchařky

Toto jídlo patří k tradici naší houbařské sezóny.