
- reklama -
Suroviny
- Vepřový špek -syrový
- Trochu vody
- Špetka celého kmínu
Postup přípravy receptu
-
Na jednu várku nakrájíme asi 750-1000 g syrového špeku na přibližně velké kostičky asi 15 – 20 mm velké (čím jsou kostky větší, tak se musejí v druhém cyklu škvařit déle).
-
Várku dáme do DP a nalijeme cca 1-2 lžíce vody.
-
Dáme špetku celého kmínu.
-
DP zavřeme a škvaříme i s háky programem 9 = marmeláda.
-
Máčknem START. A je to.
Poznámka od kuchařky
Je – li po ukončení programu podle nás a ochutnání škvarků ještě málo, opakuji program znovu, ale s tím rozdílem, že si již hlídám čas. Podle velikost škvarků a druhu sádla je to ještě asi 15 – 25 minut. Pak STOP. POZOR abychom to nepřehnali a škvarky nezhořkly. Otevřu DP a po částečném vychladnutí sádlo scedím.
Kuchař: Vaclav Fronek