![Škvarkový chléb_5ffb6212a5b3f.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/skvarkovy-chleb_5ffb6212975ae.jpeg)
- reklama -
Suroviny
pecen
- 300 ml vody
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce octa
- 350 g pšeničné chlebové mouky
- 150 g hladké mouky
- 1 lžička chlebového koření
- 1/4 kostky droždí
- asi 50 g škvarků
Postup přípravy receptu
-
Do pekárny dáme nejprve tekuté, potom sypké suroviny mimo škvarky. Necháme vymíchat a vykynout.
-
Potom si vysypeme ošatku, do vykynutého chleba zapracujeme škvarky a necháme ještě 15 minut kynout.
-
Dáme do předehřáté trouby a upečeme. Během pečení potíráme vodou, jestli je chleba upečený poznáme podle poklepu-duní.
Poznámka od kuchařky
Tento chleba jsem viděla v pořadu Prostřeno, tak jsem ho dnes zkusila upéct a musím říct, že je výborný…
Kuchařka: Jikotka