
- reklama -
Suroviny
- 200 g nejlépe domácích škvarků
- 2 lžíce nejlépe domácího sádla
- 1 lžíce hrubozrnné hořčice nebo kremžské
- 2 stroužky česneku
- 1 malá cibule
- 50 g nivy
- 1 lžička drceného kmínu
- pažitka
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Škvarky si pomeleme i s cibulí, přidáme propasírovaný, nebo nastrouhaný česnek, nastrouhanou nivu, hořčici, kmín, trochu opepříme, je-li třeba osolíme a přidáme sádlo, všechno promícháme, nebo můžeme i našlehat, pomazánka je pak jemnější.
Poznámka od kuchařky
Že je tato kombinace chutnější, než jen ze škvarků, jsem zjistila už dávno, kdy jsem potřebovala použít zbytek nivy a od té doby dělám úmyslně škvarkovou pomazánku s nivou- můžete vyzkoušet, kdo rád škvarkovou. Nejlepší je na čerstvém chlebíčku a žejdlík pivča.
Kuchařka: Bibinka