Škvarkovo-nivová pomazánka

86
- reklama -

Suroviny

200 g nejlépe domácích škvarků
2 lžíce nejlépe domácího sádla
1 lžíce hrubozrnné hořčice nebo kremžské
2 stroužky česneku
1 malá cibule
50 g nivy
1 lžička drceného kmínu
pažitka
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Škvarky si pomeleme i s cibulí, přidáme propasírovaný, nebo nastrouhaný česnek, nastrouhanou nivu, hořčici, kmín, trochu opepříme, je-li třeba osolíme a přidáme sádlo, všechno promícháme, nebo můžeme i našlehat, pomazánka je pak jemnější.

Poznámka od kuchařky

Že je tato kombinace chutnější, než jen ze škvarků, jsem zjistila už dávno, kdy jsem potřebovala použít zbytek nivy a od té doby dělám úmyslně škvarkovou pomazánku s nivou- můžete vyzkoušet, kdo rád škvarkovou. Nejlepší je na čerstvém chlebíčku a žejdlík pivča.