- reklama -
Suroviny
- 500 g polohrubé mouky
- 350 ml světlého piva
- 120 g najenmo nakrájených škvarků
- 6 PL rozpuštěného sádla
- 40 g droždí
- 1 žloutek
- 1 KL soli
- 1/2 KL cukru
- 1 palice českého česneku
- vejce na potření
- kmín na posypání
Postup přípravy receptu
-
Z vlažného piva, cukru, droždí uděláme kvásek. Kvásek necháme vzejít.
-
Mouku, žloutek, sůl, škvarky, prolisovaný česnek, rozpuštěné sádlo promícháme, přidáme kvásek a zaděláme vláčné těsto. Necháme vykynout.
-
Z vykynutého těsta vytvoříme rohlíčky, pomažeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 20 minut. Doba pečení záleží na troubě.
Kuchařka: suslajda