![Škvarkovo – bramborové bochánky_5ff765c59a9c5.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/skvarkovo-bramborove-bochanky_5ff765c58a8f7.jpeg)
- reklama -
Suroviny
cca 10 ks
- 75 ml mléka
- 13 g droždí
- 1 lžička cukru
- 300 g hladké mouky
- 200 g vařených brambor
- 150 g škvarků
- 25 g sádla
- 75 ml mléka
- 1 – 1,5 lžičky soli
Postup přípravy receptu
-
Do 75 ml vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a necháme vzejít kvásek.
-
Z mouky, jemně nastrouhaných brambor, nakrájených škvarků, rozehřátého sádla, mléka, soli a kvásku vypracujeme těsto – je trochu tužší, ale mléko nepřidávejte, díky bramborám při kynutí trochu zřídne a pak by se s ním špatně pracovalo. Necháme kynout na teplém místě 1,5 – 2 hodiny.
-
Z vykynutého těsta odebíráme lžící kousky, z kterých uděláme bochánky. Dáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě 30 minut kynout. Pečeme na 190°C 25 – 30 min.
Poznámka od kuchařky
Škvarky je lepší nechat na větší kousky, aby v bocháncích křupaly.
Kuchařka: mysulka