
- reklama -
Suroviny
- hrnek a půl hladké mouky
- 1 žloutek
- 1/4 kostičky droždí
- lžička cukru
- 3/4 hrnečku škvarků
- hrnek mléka
- sůl
- kmín na posyp
- hrubá sůl na posyp
Postup přípravy receptu
-
Připravíme mísu. Dáme do ní mouku, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Posypeme droždí cukrem a přilijeme cca deci vlažného mléka. Dáme na teplé místo vykynout, nejlépe do trouby předehřáté na 45°C.
-
Po vykynutí přidáme zbylé mléko, žloutek, na jemno rozsekané škvarky, sůl a promícháme. Zaděláme hladké těsto, popřípadě – aby nelepilo – přidáme ještě trochu mouky.
-
Dáme opět kynout, za 30 minut těsto vyválíme a krájíme na tyčinky. Bílek rozšleháme a potíráme tyčinky. Sypeme kmínem a hrubou solí. Pečeme na 180°C do zlaté barvy.
Poznámka od kuchařky
Další mé recepty najdete zde:http://vareniapeceni.cz/
Kuchařka: terezicka1









