- reklama -
Suroviny
- 350 ml mléka
- 1 žloutek
- 10 dkg chlebové mouky
- 20 dkg polohrubé mouky
- 20 dkg hladké pšeničné mouky
- 5 dkg sádla (s malými kousky škvarků asi 3 polévkové lžíce)
- 2 lžičky soli
- 1 lžička cukru
- 1/2 čerstvých kvasnic
- tvrdý sýr
Postup přípravy receptu
-
Do pekárny dáme tekuté suroviny a pak sypké. Program těsto.
-
Po vykynutí nakrájíme na malé kousky, rozválíme, dáme plátek sýru, zabalíme a necháme asi 20 min vykynout.
-
Potřeme žloutkem s mlékem a dáme péct asi na 30 minut dle velikosti rohlíků.
-
Sýr můžeme dát i na vrch rohlíků.
Poznámka od kuchařky
Ze zbytku jsem udělala malé houstičky.
Kuchařka: domiad