
- reklama -
Suroviny
- 500 g brambor
- 100 g polohrubé mouky
- sůl
- máslo
- —
- Omáčka:
- 200 g borůvek
- 2 lžíce borůvkové marmelády
- 1 lžíce zakysané smetany
- cca 50 ml mléka nebo smetany
Postup přípravy receptu
-
Oloupané brambory nakrájíme na menší kousky a v osolené vodě uvaříme do měkka. Většinu vody slijeme a zbytek uchováme na případné zředění.
-
Do vařících brambor nasypeme mouku, rozprostřeme mezi brambory a asi 15 minut necháme na minimálním plameni propařit. Brambory umícháme na hladkou kaši, dle potřeby zředíme.
-
Na omáčku odebereme část borůvek na ozdobu a zbytek rozehřejeme společně s marmeládou a smetanou. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu.
-
Rozpustíme máslo a do horkého máčíme lžíci. Pomocí druhé vytvoříme z kaše noky. Ukládáme je na talíř a poléváme omáčkou. Zdobíme čerstvými borůvkami.
Kuchařka: mika59