Škubánek-kucmoch-šustka

82
- reklama -

Suroviny

Brambory
hrubá mouka
sůl
rozpuštěné máslo nebo škvarkové sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory 1,5 kg nakrájíme na kostičky cca 1,5×1,5 cm. Dáme do hrnce, zalijeme vodou cca 1 cm nad brambory a osolíme cca 5 kávových lžiček. Uvařené slijeme a necháme cca 2-3 polévkové lžíce vody.

  2. Přesypem hrubou moukou cca jeden hrnek, když bude víc, nic se nestane, budou více tužší. Uděláme několik „šťouchů“ aby se propařila mouka. Dáme zpět na oheň a necháme 10-20 vteřin propařit.

  3. Rozšťouháme a pak vařečkou o stěny hrnce „rozmázneme“ brambory a mouku do sebe. Vykrajujeme lžící bochánky a mastíme je máslem a nebo škvarkovým sádlem.

  4. Celková doba je 45 minut. Co se hned nesní, udělám z nich placičky. Večer nebo druhý den se dají opékat.

Poznámka od kuchařky

K opečeným si dáváme kysané zelí od „Hamé“ syrové