
- reklama -
Suroviny
- Brambory
- hrubá mouka
- sůl
- rozpuštěné máslo nebo škvarkové sádlo
Postup přípravy receptu
-
Oloupané brambory 1,5 kg nakrájíme na kostičky cca 1,5×1,5 cm. Dáme do hrnce, zalijeme vodou cca 1 cm nad brambory a osolíme cca 5 kávových lžiček. Uvařené slijeme a necháme cca 2-3 polévkové lžíce vody.
-
Přesypem hrubou moukou cca jeden hrnek, když bude víc, nic se nestane, budou více tužší. Uděláme několik „šťouchů“ aby se propařila mouka. Dáme zpět na oheň a necháme 10-20 vteřin propařit.
-
Rozšťouháme a pak vařečkou o stěny hrnce „rozmázneme“ brambory a mouku do sebe. Vykrajujeme lžící bochánky a mastíme je máslem a nebo škvarkovým sádlem.
-
Celková doba je 45 minut. Co se hned nesní, udělám z nich placičky. Večer nebo druhý den se dají opékat.
Poznámka od kuchařky
K opečeným si dáváme kysané zelí od „Hamé“ syrové
Kuchař: duchacek