- reklama -
Suroviny
Hrnec ( více než 6 porcí)
- 4 mrkve
- 4 petržele
- 1/4 většího celeru
- pár brambor
- 1 konzervu hrášku
- 1 vejce
- trocha petrželové natě
- trocha libečku
- trocha majoránky
- masový vývar nebo bujón (klidně i zeleninový)
- cibule
- Na zásmažku:
- tuk
- mouka
Postup přípravy receptu
-
Mrkve, petrže
-
l, celer a brambory nakrájíme na malé kousky (v případě mrkve a petržele nejlépe na kolečka). Nakrájenou zeleninu nasypeme do hrnce, přidáme hrášek a vše zalijeme vývarem (množství dle velikosti hrnce), nebo přidáme kostku bujónu a zalijeme vodou.
-
Vše vaříme do změknutí. Až je vše měkké, po částech a do stále vařící polévky přilijeme rozšlehané vejce.
-
Poté, za stálého míchání přidáme zásmažku (podle množství polévky, aby nebyla příliš hustá).
-
Ke konci dochutíme petrželovou natí, libečkem a majoránkou.Můžeme i dosolit. Vše ještě 5 minut povaříme a máme hotovo. Dobrou chuť!
Poznámka od kuchařky
Dle chuťi můžeme přidat i houby, květák. Přítelkyni chutná i s kukuřicí.
Kuchař: De Wrajt