Skřivánková polévka

62
- reklama -

Suroviny
Hrnec ( více než 6 porcí)

4 mrkve
4 petržele
1/4 většího celeru
pár brambor
1 konzervu hrášku
1 vejce
trocha petrželové natě
trocha libečku
trocha majoránky
masový vývar nebo bujón (klidně i zeleninový)
cibule
Na zásmažku:
tuk
mouka

Postup přípravy receptu

  1. Mrkve, petrže


    Zobrazit celý recept

  2. l, celer a brambory nakrájíme na malé kousky (v případě mrkve a petržele nejlépe na kolečka). Nakrájenou zeleninu nasypeme do hrnce, přidáme hrášek a vše zalijeme vývarem (množství dle velikosti hrnce), nebo přidáme kostku bujónu a zalijeme vodou.

  3. Vše vaříme do změknutí. Až je vše měkké, po částech a do stále vařící polévky přilijeme rozšlehané vejce.

  4. Poté, za stálého míchání přidáme zásmažku (podle množství polévky, aby nebyla příliš hustá).

  5. Ke konci dochutíme petrželovou natí, libečkem a majoránkou.Můžeme i dosolit. Vše ještě 5 minut povaříme a máme hotovo. Dobrou chuť!

Poznámka od kuchařky

Dle chuťi můžeme přidat i houby, květák. Přítelkyni chutná i s kukuřicí.