- reklama -
Suroviny
6 porcí
- 1/2 hlávky větší kapusty
- 150 g anglické slaniny
- kousek másla
- 1 vejce
- hlíva ústřičná(mohou být i jiné houby)
- 1/2 kysané smetany
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžička muškátového květu
- celerová nať
- libeček
- petržel
- zeleninový vývar
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Na máslo dáme na proužky nakrájenou kapustu a pokrájenou hlívu a podusíme.
-
Pak zalijeme zeleninovým vývarem, osolíme a vaříme do změknutí kapusty.
-
Mezitím si smícháme mouku se zakysanou smetanou a vlijeme do polévky, dál si do hrnečku nalijeme trochu polévky, do ní dáme vajíčko a rozkvedláme, za stálého míchání vlijeme do polévky.
-
Přidáme ještě nasekané bylinky (celerovou nať, libeček) a muškátový květ.
-
Na suché pánvičce si osmahneme nakrájenou anglickou slaninu do křupava a přidáme nakonec do polévky, je-li třeba dosolíme a popepříme a na konec dáme petrželku.
Poznámka od kuchařky
Polévka vznikla z toho, co mi zbylo z připravených těstovin a něco navíc(byla dobrá).
Kuchařka: Bibinka