![Skoro gulášová konina (nebo hovězí) na houbách_5ffb13f2aaeb2.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/skoro-gulasova-konina-nebo-hovezi-na-houbach_5ffb13f29a415.jpeg)
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 kg koňského masa (nebo hovězího)
- 4 větší cibule
- 5 stroužků česneku
- lžíce mleté papriky
- lžička kmínu
- pepř
- 1-2 lžíce rajského protlaku
- 2 hrsti směsi hub (může jich být víc)
- kousek sádla
- vývar z kostky
- libeček
- 2 lžíce hladké mouky
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kousky jako na guláš, cibuli nadrobno, česnek na plátky.
-
Na sádle osmažíme cibuli do světlehněda, dáme česnek, přihodíme maso, které opečeme a pak dusíme ve vlastní šťávě. Až se začne skoro připékat, dáme papriku, promícháme, hned zalijeme vývarem a kastrol pěkně vyškrábeme. Ještě přidáme pepř, kmín, protlak a dusíme téměř do vydušení šťávy.
-
Pak zasypeme hladkou moukou, necháme jí opéct a znovu zalijeme vývarem, nebo vodou, mícháme, přidáme houby, všechno dohromady dusíme doměkka, dáme libeček.
Poznámka od kuchařky
Původně jsem chtěla dělat guláš, ale bliklo mi, že máme plno mražených hub a recept byl na světě. Jak psáno v názvu, docela dobře lze dělat z hovězího masa.
Kuchařka: Bibinka