Skořicový moučník

51
- reklama -

Suroviny

Piškot:
5 vajec
15 dkg cukru krupice
1 PL vanilkového cukru vl. výroby
6 dkg hladké mouky
6 dkg polohrubé mouky
1 vanilkový puding /sypký/
2 KL mleté skořice
5 PL oleje
špetka soli
Krém:
1 mascarpone 250 mg
1 smetana na šlehání 33%
1 zakysaná smetana 16% /180 g/
2 KL mleté skořice
moučkový cukr dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce se špetkou soli a oběma cukry vyšleháme do husté pěny. Poté zašleháme olej a nakonec mouky s pudingem a skořicí, které nejprve vzájemně promísíme.


    Zobrazit celý recept

  2. Těsto nalijeme na plech, vyložený pečícím papírem, který nejprve z vrchní strany slabě potřeme máslem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 190 stupňů do zrůžovění. Piškot necháme vychladnout.

  3. Do misky dáme mascarpone a do něj nalijeme smetanu na šlehání. Na vyšší obrátky vyšleháme, přidáme moučkový cukr, skořici a nakonec zakysanou smetanu. Cukr a smetanu už přimícháme ručně stěrkou. Krémem potřeme rovnoměrně piškot a nakonec vše lehce ještě poprášíme skořicí. Dáme vychladit.

Poznámka od kuchařky

Tento piškot mám oblíbený pro svoji jednoduchou přípravu. Bonus navíc: je nadýchaný, vláčný a voní pudingem.

Protože mám ráda skořici, krém byl tzv. hokus-pokus a vydařil se. Pekla jsem včera pro návštěvu ke kávě, byl pochválen. K vyfocení zbyl poslední kousek, foceno až dnes, ale stále pěkně drží a chutě dobře prolnuly. Věřím, že bude chutnat i vám, pokud ho upečete 🙂 Dávka je na klasický velký plech.