Skořicový koláč

55
- reklama -

Suroviny

140 g mouky
70 g másla
1 vejce
10 g droždí
špetka soli
4 lžíce moučkového cukru
šálek čerstvé smetany
1/2 lžičky tlučené skořice
máslo na vymazání plechu

Postup přípravy receptu

  1. Do mouky rozdrobíme droždí a máslo, přidáme vejce a 1 lžíci cukru. Uděláme těsto a vyválíme je na plát o něco větší než je dno formy. Dáme do nízké koláčové formy s okrajem, vymazané máslem a pečeme ve středně teplé troubě do světlé barvy.


    Zobrazit celý recept

  2. Upečený koláč vyjmeme z trouby, do jeho středu nalijeme hustou smetanu smíchanou se 3 lžícemi moučkového cukru a tlučenou skořicí a dáme ještě na 10 minut do trouby. Nemáme-li smetanu dost hustou, zamícháme do ní 2 žloutky.