
Suroviny
- Těsto:
- 300 g hladké mouky + na vál
- 90 ml mléka
- 70 g másla + na potření
- 50 g moučkového cukru
- 7 g sušeného droždí
- (60 ml vody)
- 2 vejce
- špetka soli
- Náplň:
- 80 g mandlí na plátky nebo nasekané
- 70 g másla
- 70 g moučkového cukru
- 4 lžíce skořice
Postup přípravy receptu
-
Mléko, máslo a moučkový cukr necháme na mírném ohni rozpustit. Do mouky nasypeme droždí a špetku soli a smícháme s rozpuštěnou směsí a vejci. Dle potřeby přidáváme vodu tak, aby těsto bylo tužší, mírně lepivé.
Těsto necháme kynout minimálně hodinu. -
Poté těsto vyválíme co nejvíce a do tvaru obdélníků. Připravíme náplň. Rozpustíme máslo s cukrem a skořicí v hrnci a potřeme vyválené těsto. Posypeme mandlemi.
-
Těsto pečlivě srolujeme, nakrájíme a dáme na pečící papír na plech. Na plechu šneky mírně rukou zmáčkneme, aby byly placatější a neoddělovalo se těsto od náplně. Potřeme rozpuštěným máslem.
-
Pečeme na 200°C asi 20 minut.
Poznámka od kuchařky
Každý dobře zná domácí pizza šneky. Jsou na každé návštěvě nebo narozeninové oslavě. Skořicové šneky každého překvapí, já osobně na ně někde na návštěvě ještě nenarazila.
Hodí se jak pro návštěvy, tak ke kafíčku. A hlavně, ta vůně…









