- reklama -
Suroviny
4 porce (16 lívanců)
- 250 g hladké mouky
- 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva
- 500 ml mléka
- 2 vejce
- 50 g mletých mandlí
- špetka soli
- 3 lžičky třtinového cukru
- 1 lžička mleté skořice
- 3 lžíce rozinek
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
V míse dobře promícháme mouku, vejce, mléko, špetku soli, cukr a skořici a necháme 30 minut stát.
-
Do odstátého těsta přimícháme kypřící prášek, mandle a rozinky.
V lívanečníku na rozehřátém oleji smažíme lívanečky.
Podáváme polité medem nebo javorovým sirupem a doplníme čerstvým ovocem.
Poznámka od kuchařky
Lívanečky jsou hutnější než klasické kynuté.
Do těsta kromě rozinek můžeme vmíchat i jiné drobné sušené ovoce – brusinky nebo borůvky.
Kuchařka: Angel 666