Skořicovo-mandlové lívanečky

56
- reklama -

Suroviny
4 porce (16 lívanců)

250 g hladké mouky
1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva
500 ml mléka
2 vejce
50 g mletých mandlí
špetka soli
3 lžičky třtinového cukru
1 lžička mleté skořice
3 lžíce rozinek
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. V míse dobře promícháme mouku, vejce, mléko, špetku soli, cukr a skořici a necháme 30 minut stát.


    Zobrazit celý recept

  2. Do odstátého těsta přimícháme kypřící prášek, mandle a rozinky.
    V lívanečníku na rozehřátém oleji smažíme lívanečky.
    Podáváme polité medem nebo javorovým sirupem a doplníme čerstvým ovocem.

Poznámka od kuchařky

Lívanečky jsou hutnější než klasické kynuté.

Do těsta kromě rozinek můžeme vmíchat i jiné drobné sušené ovoce – brusinky nebo borůvky.