
- reklama -
Suroviny
- 450 g polohrubé mouky
- 0,5 kostky droždí
- 200 ml vlažného mléka
- 40 g cukru
- 70 g změklého másla
- 1 vejce
- 2 KL mleté skořice
- 1/4 KL soli
- Náplň :
- 100 g rozehřátého másla
- 70 g práškového cukru
- 1 vrchovatá lžíce mleté skořice
- vejce na potření
Postup přípravy receptu
-
Připravíme kvásek, který přidáme do mouky spolu s ostatními ingrediencemi a vypracujeme vláčné těsto. Je řidší než klasické kynuté těsto a necháme vykynout.
-
Na desce těsto prohněteme a vyválíme na obdélník cca 70×30 cm. Těsto potřeme náplní a srolujeme, jemně stiskneme, aby roláda byla plošší. Rozřízneme ho na části cca po 5 cm a ty uprostřed opačnou stranou nože zatlačíme.
-
Necháme ještě vykynout, potřeme vajíčkem a pečeme v troubě při 200°C cca 12-15 minut.
Kuchařka: tejaja