Skořicové večky

101
- reklama -

Suroviny

1 veka (nejlépe včerejší – může být i bageta)
1 tvaroh ve vaničce
1 vejce
200 ml mléka
3 polévkové lžíce cukru moučka
1 skořicový cukr
skořice

Postup přípravy receptu

  1. Veku nakrájíme na plátky. Tvarohem (nijak nechutíme) je lepíme k sobě. Dáváme pěknou vrstvičku tvarohu – nešetříme.

  2. V míse si rozšleháme vejce s mlékem a večky tím protáhneme.

  3. Smažíme na rozpáleném oleji do zlatova.

  4. Hned po usmažení obalíme v cukru se skořicí. Baštíme teplé i studené, jak kdo chce.

Poznámka od kuchařky

Skořicové večky jsou chutná večeře a dobře se spotřebuje pečivo, které nám zůstalo. Jen na dietu to opravdu není. 🙂