
- reklama -
Suroviny
- 1,5 hrnku másla (150 g)
- 1,5 hrnku moučkového cukru (150 g)
- 1 lžíce vanilkového extraktu
- 1 vanilkový cukr
- 2 hrnky hladké mouky (200 g)
- 2/3 hrnku mletých ořechů (70 g)
- 1 lžíce skořice
- špetka soli
- množství je na 1 plech!
Postup přípravy receptu
-
Máslo utřeme s půl hrnkem cukru na hladký krém a zapracujeme vanilku, mouku, sůl a ořechy. Těsto zabalíme do fólie a necháme v lednici vychladit.
-
Z těsta tvoříme kuličky, trošku splácneme (ne moc,pečením se udělají kulaté sušenky), rozložíme je na plech vyložený pečícím papírem.
-
Pečeme tak 15 minut na 180°C, až okraje sušenek pěkně zezlátnou.
-
Zbylý cukr si smícháme se skořicí a vanilkovým cukrem a sušenky v té cukrové směsi obalujeme.
Poznámka od kuchařky
Sušenky se mohou podávat čerstvé, ale výhodou u nich je, že vydrží(pokud je nesníme)i několik týdnů, když je uložíme ve vzduchotěsné nádobě.
Recept mám napsaný ve své kuchařce.
Kuchařka: Bibinka