Skořicové sušenky

67
- reklama -

Suroviny

1,5 hrnku másla (150 g)
1,5 hrnku moučkového cukru (150 g)
1 lžíce vanilkového extraktu
1 vanilkový cukr
2 hrnky hladké mouky (200 g)
2/3 hrnku mletých ořechů (70 g)
1 lžíce skořice
špetka soli
množství je na 1 plech!

Postup přípravy receptu

  1. Máslo utřeme s půl hrnkem cukru na hladký krém a zapracujeme vanilku, mouku, sůl a ořechy. Těsto zabalíme do fólie a necháme v lednici vychladit.

  2. Z těsta tvoříme kuličky, trošku splácneme (ne moc,pečením se udělají kulaté sušenky), rozložíme je na plech vyložený pečícím papírem.

  3. Pečeme tak 15 minut na 180°C, až okraje sušenek pěkně zezlátnou.

  4. Zbylý cukr si smícháme se skořicí a vanilkovým cukrem a sušenky v té cukrové směsi obalujeme.

Poznámka od kuchařky

Sušenky se mohou podávat čerstvé, ale výhodou u nich je, že vydrží(pokud je nesníme)i několik týdnů, když je uložíme ve vzduchotěsné nádobě.

Recept mám napsaný ve své kuchařce.