Skořicové řezy Almoyshavena

71
- reklama -

Suroviny

200 ml vody
50 g másla
50 ml oleje
130 g hladké mouky
špetka soli
3 vejce
5 lžic cukru krupice
1 lžíce mleté skořice

Postup přípravy receptu

  1. Do vody přidáme máslo, olej i sůl, dáme vařit. Do vařící vody vsypeme mouku a mícháme, aby se spařila.
    Odstavíme z ohně, necháme trochu vychladnout a postupně metličkou zašleháme všechny tři vejce. No – klasické odpalované těsto.

  2. Předehřejeme troubu na 200°C. Na plech (asi 40×30 cm) dáme pečící papír, zlehka ho pokropíme vodou a rozetřeme těsto. V misce smícháme cukr se skořicí a lžící těsto rovnoměrně posypeme.

  3. Teplotu trouby snížíme na 170°C a koláč upečeme – trvá to asi 25-30 minut.

Poznámka od kuchařky

Tento koláč pochází ze Španělska, peče se téměř v každé domácnosti a je oblíbeným moučníkem, protože je jednoduchý, chutný a rychlý. Suroviny jsou cenově dostupné a většinou je doma najdete.

podle Takprosto.cc