
- reklama -
Suroviny
- 200 ml vody
- 50 g másla
- 50 ml oleje
- 130 g hladké mouky
- špetka soli
- 3 vejce
- 5 lžic cukru krupice
- 1 lžíce mleté skořice
Postup přípravy receptu
-
Do vody přidáme máslo, olej i sůl, dáme vařit. Do vařící vody vsypeme mouku a mícháme, aby se spařila.
Odstavíme z ohně, necháme trochu vychladnout a postupně metličkou zašleháme všechny tři vejce. No – klasické odpalované těsto. -
Předehřejeme troubu na 200°C. Na plech (asi 40×30 cm) dáme pečící papír, zlehka ho pokropíme vodou a rozetřeme těsto. V misce smícháme cukr se skořicí a lžící těsto rovnoměrně posypeme.
-
Teplotu trouby snížíme na 170°C a koláč upečeme – trvá to asi 25-30 minut.
Poznámka od kuchařky
Tento koláč pochází ze Španělska, peče se téměř v každé domácnosti a je oblíbeným moučníkem, protože je jednoduchý, chutný a rychlý. Suroviny jsou cenově dostupné a většinou je doma najdete.
podle Takprosto.cc
Kuchařka: hosta









