Skořicové kytičky s polevou

70
- reklama -

Suroviny

3 vejce
300 g cukru krupice
500 g hladké mouky
vanilkový cukr
625 g mletých mandlí
2 lžičky skořice
3 lžíce rumu

Postup přípravy receptu

  1. Z vajec, cukru a vanilkového cukru ušleháme pěnu, přidáme mouku, mandle, skořici a rum. Vypracujeme těsto. To vyválíme mezi dvěma kusy fólií na 1/2 cm silnou placku, z ní vykrájíme hvězdičky.

  2. Bílek ušleháme na sníh, postupně zašleháme cukr – 1 bílek + 10 dkg cukru, tímto sněhem potíráme hvězdičky.

  3. Ty pak pečeme v mírně předehřáté troubě 10 až 15 minut (pozor, bílková poleva nesmí příliš zhnědnout, popraskala by).

Poznámka od kuchařky

Malá vychytávka – protože je těsto tužší a já se s ním už nějaký ten rok trochu trápila, než se vše krásně spojilo, letos jsem vyzkoušela přidat 3 lžíce rumu a nemá to chybu. Takže recept poupravím a do surovin připisuji ještě rum pro lepší zpracování .-)