
- reklama -
Suroviny
cca 60 ks
- Těsto:
- 400 g hladké mouky
- 200 g másla
- 200 g práškového cukru
- 1 vejce
- citronová kůra z 1/2 citrónu
- 1/2 prášku do pečiva
- 2 lžičky mleté skořice
- Náplň:
- 2 větší jablka
- 3 lžíce cukru
- citronová šťáva z 1/2 citrónu
- 3 plné lžičky škrobu
Postup přípravy receptu
-
Plnka: Jablká nastrúhame. Dáme do kastrólika, pridáme cukor, šťavu, škoricu a škrob. Za stáleho miešania varíme, kým zmes nie je úplne hustá. Necháme vychladnúť.
-
Na cesto vyšľaháme maslo s cukrom, pridáme vajíčko a dobre prešľaháme.
-
Pridáme múku s práškom do pečiva, škoricu, kôru z citróna a všetko dobre na doske vymiesime na hladké cesto.
-
Z cesta odoberáme malé kúsky, v dlaniach vygúľame na malé gulôčky (priemer max 2 cm) a trochu rozpľaštíme na placičku.
-
Malou lyžičkou naberáme náplň, uzavrieme placičku a opäť vygúľme na guľôčku. Jemne ju zvrchu sploštíme a ukladáme na plech.
-
Pečieme pri 180°C, kým koláčiky nebudú stredne hnedé. Upečené zľahka pocukrujeme cez sitko.
Kuchařka: tejaja









