Skopové na zázvoru a česneku

83
- reklama -

Suroviny
4 porce

800 g skopové kýty (výborné je i hovězí zadní)
2/3 Hery
cibule tolik, kolik je masa
sůl
3 lžičky sušeného mletého zázvoru
5 stroužků česneku
hrnek silného hovězího vývaru
hrnek sušených hub
tmavá jíška (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Namočíme houby do horkého vývaru.

  2. Nakrájíme cibuli na jemno a vložíme spolu s Herou a s houbami včetně vývaru do pekáče.

  3. Maso skopové očistíme, nakrájíme na větší kostky, osolíme, zasypeme mletým sušeným zázvorem a potřeme prolisovaným česnekem. Promícháme s cibulí a pečeme do hněda cca 3 hodiny. Dle hustoty zahustíme tmavou jíškou, která být nemusí.
    Podáváme se špenátem a bramborovým knedlíkem.