
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 800 g skopové kýty (výborné je i hovězí zadní)
- 2/3 Hery
- cibule tolik, kolik je masa
- sůl
- 3 lžičky sušeného mletého zázvoru
- 5 stroužků česneku
- hrnek silného hovězího vývaru
- hrnek sušených hub
- tmavá jíška (nemusí být)
Postup přípravy receptu
-
Namočíme houby do horkého vývaru.
-
Nakrájíme cibuli na jemno a vložíme spolu s Herou a s houbami včetně vývaru do pekáče.
-
Maso skopové očistíme, nakrájíme na větší kostky, osolíme, zasypeme mletým sušeným zázvorem a potřeme prolisovaným česnekem. Promícháme s cibulí a pečeme do hněda cca 3 hodiny. Dle hustoty zahustíme tmavou jíškou, která být nemusí.
Podáváme se špenátem a bramborovým knedlíkem.
Kuchařka: Backurka