
- reklama -
Suroviny
- skopová kýta
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 1/2 lžičky curry
- špetka kurkumy
- špetka mletého nového koření
- bobkový list
- sůl
- chilli
- sterilované fazole
- 1 střední mrkev
Postup přípravy receptu
-
Skopovou kýtu nakrájíme na kostky. Smícháme olej – jednu lžíci, sůl,kurkumu, curry, nové koření a chilli. Vzniklou pastu smícháme s masem a necháme přes noc odležet.
-
Na rozpálenou hlubokou pánev dáme 1 lžíci oleje a osmažíme odležené maso, až se skoro přichytne. Musí být pěkně zatáhnuté a opečené.
-
Maso vytáhneme a na výpeku osmahneme nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek a na tenké plátky nakrájenou mrkev. Přidáme maso, vše podlijeme vodou a přidáme bobkový list.
-
Vše pomalu dusíme, než je maso měkké. Pomalou přípravou vznikne krásně hustá šťáva.
-
Ve finále přidáme sterilované fazole. Vše smícháme, dochutíme solí a podáváme s bramborem nebo rýží.
Poznámka od kuchařky
Můžeme použít i pomalý hrnec.
Kuchařka: hanahcotton









