
- reklama -
Suroviny
- Na těsto:
- 75 g másla
- 150 g cukru moučka
- 1 vanilkový cukr
- 3 žloutky
- 4-5 lžic rumu
- 200 g polohrubé mouky
- špetka soli
- sníh ze 3 bílků
- citron – kůra
- jahodová marmeláda
- červená želatina
Postup přípravy receptu
-
Vyšleháme máslo s cukrem a vanilkovým cukrem.
-
Zašleháme žloutky, citron. kůru, rum.
-
Vyšleháme z bílků sníh se špetkou soli a pak zamícháváme střídavě mouku a sníh do nachystané vaječné směsi.
-
Koláčovou formu vymažeme máslem a vysypeme hr. moukou.
-
Těsto do ní rozprostřeme a upečeme v troubě.
-
Po prochladnutí vyklopíme, namažeme marmeládou a poklademe jahodama.
-
Dle návodu si nachystáme želatinu a jahody s nízalijeme.
-
Necháme ztuhnout.
-
Po ztuhnutí pokrájíme.
Kuchařka: Fokuska









