
Suroviny
2 porce
- 2 porce skleněných nudlí
- 200-250 g kuřecího masa (nameleme nebo kupte)
- 1 malá červená cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 chilli paprička
- 4 maličké pak choi (nebo kousek pórku)
- 2 listy hlávkového zelí
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce světlé sójové omáčky
- 1 lžíce tmavé sójové omáčky
- 3 lžičky rybí omáčky
- 1 vejce
Postup přípravy receptu
-
Skleněné nudle namočíme do studené vody 20 minut předem (nebo dáme do vřelé vody a povaříme 3 minuty).
Cibuli, papričku a česnek nasekáme nadrobno. Pak choi rozebereme na lístky, důkladně omyjeme a okapané nakrájíme na proužky, srdíčka ponecháme. Zelné listy nakrájíme na tenké nudličky. -
Vejce rozklepneme do hrnečku, přidáme 1 lžičku rybí omáčky, rozkvedláme vidličkou. Na malé pánvičce lehce vymáznuté olejem upečeme omeletu a vyndáme stranou. Vychladlou přeložíme napůl a nožem nakrájíme širší nudličky.
-
Rozpálíme Wok nebo hlubokou pánev, přidáme olej a vložíme česnek s papričkou. Promícháme, přidáme maso a restujeme. Pokud by se přichytávalo ke dnu, podlijeme 1 lžící vody a uvolníme, nedáváme víc vody než 1 lžíci, aby se nezačalo maso dusit, potřebujeme opékat. Opečené maso nahrneme ke krajům pánve a doprostřed dáme restovat cibuli. Přidáme zelí a podlijeme cca 100 ml vody, ve které jsme smíchali všechny omáčky a promícháme. Přidáme scezené nudle, pak choi a omeletu. Promícháváme zlehka, než se vypaří všechna voda a nudle lehce zezlátnou.
Pak odstavíme a ihned podáváme.