Skleněná buchta

87
- reklama -

Suroviny

Buchta:
2 dcl polohrubé mouky
1 dcl cukru krupice
1 prášek do pečiva
2 lžíce kakaa
3 vejce
1/2 dcl oleje
1/2 dcl mléka
1/2 dcl vlažné vody
Krém:
2 měkké tvarohy
100 g moučkového cukru
1/2 kostky másla nebo hery
trochu mléka
Poleva:
1 velká plechovka broskví
2 vanilkové pudinky
3 lžíce cukru krupice
šťáva z broskví (dolitá broskvovým nebo pomerančovým džusem do množství 1 litru)

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšleháme s cukrem, přisypeme mouku, smíchanou s práškem do pečiva, kakao, olej, mléko a vodu. Vymícháme hladké těsto, nalijeme ho na vymaštěný a vysypaný plech a při 180°C asi 15 až 20 minut upečeme.

  2. Na vychladlou buchtu namažeme krém, smíchaný z tvarohů, povoleného másla, nebo hery, cukru a trošky mléka.

  3. Broskve nakrájíme na kousky a posypeme jimi tvarohový krém. Šťávu, která nám z nich zbyla doředíme do množství 1 litru džusem a z pudinků a cukru uvaříme polevu.

  4. Mírně vychladlou polevu nalijeme na moučník a necháme v lednici ztuhnout.