
- reklama -
Suroviny
- Buchta:
- 2 dcl polohrubé mouky
- 1 dcl cukru krupice
- 1 prášek do pečiva
- 2 lžíce kakaa
- 3 vejce
- 1/2 dcl oleje
- 1/2 dcl mléka
- 1/2 dcl vlažné vody
- Krém:
- 2 měkké tvarohy
- 100 g moučkového cukru
- 1/2 kostky másla nebo hery
- trochu mléka
- Poleva:
- 1 velká plechovka broskví
- 2 vanilkové pudinky
- 3 lžíce cukru krupice
- šťáva z broskví (dolitá broskvovým nebo pomerančovým džusem do množství 1 litru)
Postup přípravy receptu
-
Vejce vyšleháme s cukrem, přisypeme mouku, smíchanou s práškem do pečiva, kakao, olej, mléko a vodu. Vymícháme hladké těsto, nalijeme ho na vymaštěný a vysypaný plech a při 180°C asi 15 až 20 minut upečeme.
-
Na vychladlou buchtu namažeme krém, smíchaný z tvarohů, povoleného másla, nebo hery, cukru a trošky mléka.
-
Broskve nakrájíme na kousky a posypeme jimi tvarohový krém. Šťávu, která nám z nich zbyla doředíme do množství 1 litru džusem a z pudinků a cukru uvaříme polevu.
-
Mírně vychladlou polevu nalijeme na moučník a necháme v lednici ztuhnout.
Kuchařka: dzungila