Suroviny
velký plech
- 1 těsto:
- 400 g hladké mouky
- 150 g tuku (použila jsem máslo)
- 100 g moučkového cukru
- 8 PL vody
- 2 PL kakaa
- 1 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 2. těsto:
- 200 g polohrubé mouky
- 200 g cukru krupice
- 2 vejce
- 100 ml oleje
- 150 ml vody
- 1 prášek do pečiva
- Náplň:
- 1 tvaroh (raději bych použila příště 2 tvarohy, bude vyšší vrstva)
- 100 ml mléka
- 2 PL cukru
- nastrouhaná jablka (cca 10 ks)
- PL cukru nebo vanilínový cukr
- skořice
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve připravíme první těsto smícháním a ručním vypracováním uvedených surovin.
-
Těsto je měkčí, přeneseme jej na plech vyložený pečícím papírem a dotvarujeme do krajů a rohů až na plechu pomocí malého válečku.
-
Tvarohy rozmícháme dohladka s mlékem a cukrem. Naneseme jej na těsto na plechu.
-
Na tvaroh dáme ve vyšší vrstvě nastrouhaná jablka, posypeme cukrem (vanilínovým) a poprášíme skořicí.
-
Poslední vrstvu tvoří těsto, které vyšleháme z uvedených surovin a nalijeme rovnoměrně na jablka.
-
Vložíme do trouby vyhřáté na 180C a pečeme, dokud nám nezrůžoví horní vrstva.
Poznámka od kuchařky
Koláč je z výstřižku z Deníku Bohemia z roku xy 🙂
Hledala jsem (nejen já) kam přiložit foto, ale nic stejného jsem nenašla. Tak dávám do placu 🙂
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/