Skladane kolozvarske zeli

59
- reklama -

Suroviny
2 porcie, pekacik 20 x 20

250 g mlete vepřové maso
250 g kysane zelí
1 PL cukr
100 g ryže (cca 7 PL bez kopceka)
200 g kysaná smetana
1 velka cibule
3 stroužky česneku
olej
1 lžička mleta sladka paprika
1/2 lžičky mleta pálivá paprika
1 lžičky mletého kmínu
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Mlete maso na cibulke orestujeme, ochutime solou, paprikou, korenim a trosku podusume. Ryzu uvarime, kyslu kapustu prekrajame a podusime na cibulke.

  2. Dno zapekacej nadoby vysteliem polovickou kyslej kapusty aj so stavou, na nu poukladam polovicku ryze, na nu pokladiem vsetko podusene maso aj so stavou.

  3. Na maso pokladiem druhu cast ryze a nakoniec ostatok kapusty. smotanu rozmiesame s lyzickou cervenej papriky a troskou soli a zalejeme povrch.

  4. Dame do vyhriatej truby prikryte na 20 minút, potom odkryjeme a zapekame dalsich 25 minút.

Poznámka od kuchařky

Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na

http://chalupnikovi.com/recepty/?p=2972