
- reklama -
Suroviny
2 porcie, pekacik 20 x 20
- 250 g mlete vepřové maso
- 250 g kysane zelí
- 1 PL cukr
- 100 g ryže (cca 7 PL bez kopceka)
- 200 g kysaná smetana
- 1 velka cibule
- 3 stroužky česneku
- olej
- 1 lžička mleta sladka paprika
- 1/2 lžičky mleta pálivá paprika
- 1 lžičky mletého kmínu
- sůl
- mletý pepř
Postup přípravy receptu
-
Mlete maso na cibulke orestujeme, ochutime solou, paprikou, korenim a trosku podusume. Ryzu uvarime, kyslu kapustu prekrajame a podusime na cibulke.
-
Dno zapekacej nadoby vysteliem polovickou kyslej kapusty aj so stavou, na nu poukladam polovicku ryze, na nu pokladiem vsetko podusene maso aj so stavou.
-
Na maso pokladiem druhu cast ryze a nakoniec ostatok kapusty. smotanu rozmiesame s lyzickou cervenej papriky a troskou soli a zalejeme povrch.
-
Dame do vyhriatej truby prikryte na 20 minút, potom odkryjeme a zapekame dalsich 25 minút.
Poznámka od kuchařky
Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na
Kuchařka: vybusna