- reklama -
Suroviny
- 750 g vepřových jater
- olej
- 15 g hladké mouky
- 2 tvrdá velká rajčata
- 1 velká cibule
- pepř
- sůl
- 1 sýrový krém
- petrželka
- 80 g másla
- Vegeta
Postup přípravy receptu
-
Z pečene narežeme 12 menších plátkov. Cibuľu narežeme na 6 koliesok.
-
Múku zmiešame s korením, soľou a trochou vegety a v tejto zmesi obalíme plátky pečene a na masle ich opečieme z oboch strán spolu s kolieskami cibule.
-
Vyberieme ich a udržujeme v teple. Potom vo výpeku krátko opečieme 6 koliesok paradajky.
-
Pred podávaním ukladáme na seba : koliesko paradajky, plátok pečene, koliesko cibule, plátok pečene. Dostaneme 6 porcií.
-
Horný plátok pečene ozdobíme syrokrémom ozdobne vytlačeným a petržl. vňaťou.
Podávame so zemiakovou kašou.
Kuchařka: tejaja