„Šivova“ směs

103
- reklama -

Suroviny
1 porce

200 g libové pečeně nebo kýty
1 cibule
1 bílý jogurt (kelímek 150 g)
1 rajčatový protlak (70 g)
1 lžička citronové šťávy
1 KL kari
1/4 KL skořice
chilli dle chutí (nemusí být)
4 PL oleje
sůl, pepř
Příloha:
100 g kuskusu
150 ml vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Jogurt, protlak, citronovou šťávu, 1 lžíci oleje a koření rozmícháme metličkou.

  2. Maso nakrájíme na tenké proužky a vmícháme do připravené směsi. Necháme hodinu marinovat (není nezbytně nutné). Cibuli nakrájíme na proužky.

  3. Kuskus zalijeme vařícím vývarem a necháme vsáknout.

  4. Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje, přendáme maso i s marinádou a zprudka opečeme. Ne moc dlouho, aby maso neztuhlo (nechystáme se ho dusit) a také ne moc krátce, aby nebylo syrové. Zkrátka přiměřeně.

  5. Na talíř přendáme kuskus, vytvoříme věneček, doprostřed dáme maso s „omáčkou“. Povrch ozdobíme cibulí, osmaženou na zbývajícím oleji.

Poznámka od kuchařky

Tato „1 porce“ obsahuje:

4507 kJ energie

67 g bílkovin

100 g sacharidů

43 g tuků

7 g vlákniny

237 mg vápníku

Pokud vepřové nahradíte kuřecími prsíčky, máte to o nějakých 300 kJ lehčí.

Dobrou chuť.