
Suroviny
1 porce
- 200 g libové pečeně nebo kýty
- 1 cibule
- 1 bílý jogurt (kelímek 150 g)
- 1 rajčatový protlak (70 g)
- 1 lžička citronové šťávy
- 1 KL kari
- 1/4 KL skořice
- chilli dle chutí (nemusí být)
- 4 PL oleje
- sůl, pepř
- Příloha:
- 100 g kuskusu
- 150 ml vývaru
Postup přípravy receptu
-
Jogurt, protlak, citronovou šťávu, 1 lžíci oleje a koření rozmícháme metličkou.
-
Maso nakrájíme na tenké proužky a vmícháme do připravené směsi. Necháme hodinu marinovat (není nezbytně nutné). Cibuli nakrájíme na proužky.
-
Kuskus zalijeme vařícím vývarem a necháme vsáknout.
-
Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje, přendáme maso i s marinádou a zprudka opečeme. Ne moc dlouho, aby maso neztuhlo (nechystáme se ho dusit) a také ne moc krátce, aby nebylo syrové. Zkrátka přiměřeně.
-
Na talíř přendáme kuskus, vytvoříme věneček, doprostřed dáme maso s „omáčkou“. Povrch ozdobíme cibulí, osmaženou na zbývajícím oleji.
Poznámka od kuchařky
Tato „1 porce“ obsahuje:
4507 kJ energie
67 g bílkovin
100 g sacharidů
43 g tuků
7 g vlákniny
237 mg vápníku
Pokud vepřové nahradíte kuřecími prsíčky, máte to o nějakých 300 kJ lehčí.
Dobrou chuť.