Siven plněný Nivou v anglické slanině

61
- reklama -

Suroviny
1-2 porce

1 kus Sivena
mořská sůl
1/2 citrónu
2 stroužky česneku
50 g Nivy
4 plátky anglické slaniny
2 tenké plátky másla
několik kapek olivového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Natřeme si česnek se solí a potřeme celého sivena, ale hlavně uvnitř. Pokapeme citrónem a necháme uležet aspoň jednu hodinu.

  2. Mezitím si připravíme 2 špalíčky Nivy, které zabalíme do plátků anglické slaniny a vložíme je do břicha ryby. Zbylé 2 plátky anglické slaniny obtočíme kolem sivena.

  3. Na pekáček si rozložíme pečící papír, potřeme ho olivovým olejem a vložíme sivena. Můžeme, ale nemusíme ještě přidat plátky másla.

  4. Troubu předehřejeme na 220°C, vložíme pekáček s rybou a horkým vzduchem nebo grilem pečeme cca 10 minut.

Poznámka od kuchařky

Siven americký je v našich vodách introdukovaným druhem. Původně se vyskytoval ve východní části Severní Ameriky. Způsobem života tu připomíná pstruha obeného – stejně jako on se vyskytuje v řekách, potocích a chladných čistých jezerech. Některé populace migrují i do moře.