Sirup z lipového květu

102
- reklama -

Suroviny

3-4 hrsti lipového květu
1 litr vody
1 kg cukru
1 lžička kyseliny citronové
5 ks hřebíčku

Postup přípravy receptu

  1. Lipový květ omyjeme, přelijeme vroucí vodou a necháme 24 hod. louhovat.


    Zobrazit celý recept

  2. Poté přecedíme,(nejlépe přes plátýnko nebo plenku)uvedeme do varu, přidáme kyselinu citronovou, postupně cukr, hřebíčky a vaříme 15 min.

  3. Přelijeme do lahví.
    Uchováváme v chladnu a temnu.

Poznámka od kuchařky

Lipový květ je nejlepší trhat po dešti a v místech, kde je malý nebo menší provoz aut. Doma jsem ho nechala asi 2 hod.na papíru,aby z něj vylezl případný hmyz. Nenašla jsem doma žádnou láhev, tak jsem to nalila do sklenic…