- reklama -
Suroviny
- 3-4 hrsti lipového květu
- 1 litr vody
- 1 kg cukru
- 1 lžička kyseliny citronové
- 5 ks hřebíčku
Postup přípravy receptu
-
Lipový květ omyjeme, přelijeme vroucí vodou a necháme 24 hod. louhovat.
-
Poté přecedíme,(nejlépe přes plátýnko nebo plenku)uvedeme do varu, přidáme kyselinu citronovou, postupně cukr, hřebíčky a vaříme 15 min.
-
Přelijeme do lahví.
Uchováváme v chladnu a temnu.
Poznámka od kuchařky
Lipový květ je nejlepší trhat po dešti a v místech, kde je malý nebo menší provoz aut. Doma jsem ho nechala asi 2 hod.na papíru,aby z něj vylezl případný hmyz. Nenašla jsem doma žádnou láhev, tak jsem to nalila do sklenic…
Kuchařka: Jikotka