
- reklama -
Suroviny
- 50 kvetu cerneho bezu
- 2 litry vody
- 1 kg cukru
- 2 velke citrony
- 1 limetka nebo 3 citrony
Postup přípravy receptu
-
Květy obereme ze stopek, zalijeme 1,5 litrů převařenou a vychladlou vodou a necháme do druhého dne vyluhovat. Druhý den uvaříme cukerný roztok z 0,5 litrů vody a 1 kg cukru.
-
Necháme vychladit a poté přilijeme šťávu z citrusu. Výluh přecedíme, vmícháme ochucený cukerný roztok a přelijeme do lahví. Uchováváme v chladu a temnu.
-
Takto získáme kolem 2 litrů šťávy. Doporučuji pít chlazené s plátkem citronu – velice osvěžující v teplých dnech.
Poznámka od kuchařky
Recept mam od kamaradky, ktera dava 1 citron a 50 g kyseliny citronove. Tu jsem ale nemohla v UK sehnat, ale docetla jsem se, ze ji obsahuji vsechny citrusove plody, predevsim citrony, takze jsem pridala dva kousky citronu. Kdo chce, muze kyselinu citronovou pridat.
Kuchařka: Lucasinka









