Sirup z květů černého bezu

69
- reklama -

Suroviny

50 kvetu cerneho bezu
2 litry vody
1 kg cukru
2 velke citrony
1 limetka nebo 3 citrony

Postup přípravy receptu

  1. Květy obereme ze stopek, zalijeme 1,5 litrů převařenou a vychladlou vodou a necháme do druhého dne vyluhovat. Druhý den uvaříme cukerný roztok z 0,5 litrů vody a 1 kg cukru.

  2. Necháme vychladit a poté přilijeme šťávu z citrusu. Výluh přecedíme, vmícháme ochucený cukerný roztok a přelijeme do lahví. Uchováváme v chladu a temnu.

  3. Takto získáme kolem 2 litrů šťávy. Doporučuji pít chlazené s plátkem citronu – velice osvěžující v teplých dnech.

Poznámka od kuchařky

Recept mam od kamaradky, ktera dava 1 citron a 50 g kyseliny citronove. Tu jsem ale nemohla v UK sehnat, ale docetla jsem se, ze ji obsahuji vsechny citrusove plody, predevsim citrony, takze jsem pridala dva kousky citronu. Kdo chce, muze kyselinu citronovou pridat.