
- reklama -
Suroviny
- 1 l moštu
- 1,5 kg cukru
- 15 g kyseliny citronové
- 1-2 kl citronové (meruňkové, ananasové) tresti
Postup přípravy receptu
-
Odstátý mošt hadičkou opatrně stáhneme z kalů a lehce zahřejeme.
-
Přidáme cukr a kyselinu citronovou, rozmícháme a zcela nakonec vmícháme i tresť (aroma).
-
Hotový sirup nalijeme do zavařovacích lahví, zavíčkujeme a zavaříme (85 °C/25 minut).
Poznámka od kuchařky
Z červené řepy dělám sirupy malinový, jahodový a višňový, z jablečného moštu zase citronový, meruňkový nebo ananasový, popř. nechám bez příchutě vonět jablíčky. Někdo říká, že zavařovat není třeba, my pro jistotu zaváříme.
Kuchařka: cathleen