Sirup z jablečného moštu

249
- reklama -

Suroviny

1 l moštu
1,5 kg cukru
15 g kyseliny citronové
1-2 kl citronové (meruňkové, ananasové) tresti

Postup přípravy receptu

  1. Odstátý mošt hadičkou opatrně stáhneme z kalů a lehce zahřejeme.

  2. Přidáme cukr a kyselinu citronovou, rozmícháme a zcela nakonec vmícháme i tresť (aroma).

  3. Hotový sirup nalijeme do zavařovacích lahví, zavíčkujeme a zavaříme (85 °C/25 minut).

Poznámka od kuchařky

Z červené řepy dělám sirupy malinový, jahodový a višňový, z jablečného moštu zase citronový, meruňkový nebo ananasový, popř. nechám bez příchutě vonět jablíčky. Někdo říká, že zavařovat není třeba, my pro jistotu zaváříme.