
- reklama -
Suroviny
- 500 g sírovce žlutooranžového
- 1 cibule
- 2 PL oleje
- 2- 3 stroužky česneku
- sůl podle chuti
- pepř podle chuti
- kari koření podle chuti
- 2 hrsti mangoldu jemně překrájeného
- trochu vody
Postup přípravy receptu
-
Mladé plodnice sírovca umyjeme, pokrájame na menšie kúsky.
-
Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme sírovec, pretlačený cesnak, koreniny a soľ, trochu podlejeme a dusíme pod pokrievkou.
-
Ku koncu pridáme prekrájaný mangold a už dusíme len chvíľu.
-
Prílohu si zvolí každý sám – hodí sa ryža, zemiaky, cestoviny, chlieb.
Poznámka od kuchařky
Miesto mangoldu môžeme použiť listový špenát.
Kuchař: magdalenka