
- reklama -
Suroviny
- 75 dkg šípků
- 1 balíček celé skořice (4 ks)
- 1 pomeranč
- 2 l slivovice
- 30 dkg cukru
- 3 dl vody
Postup přípravy receptu
-
Šípky očistíme, odstraníme bubáky a stopky. Šípky rozmixujeme v trošce slivovice a přesypeme je do čisté zavařovačky. Zalijeme zbytkem slivovice, přidáme skořici a slupku z jednoho pomeranče. Zavíčkujeme a necháme louhovat 2-3 týdny při pokojové teplotě.
-
Cukr svaříme ve vodě tak, aby se úplně rozpustil a necháme vychladnout.
-
Obsah sklenice přelijeme přes utěrku a smícháme s vychladlým sirupem. Likér lijeme do čistých lahví a můžeme popíjet.
Kuchařka: Kacuda